Söndagen den 22/1 föddes Taxis valpar. Det blev en jobbig valpning pga av att den största valpen var dödfödd. Först ut vår en blå tik, som nummer två en blå hane. Sedan kom den stora kampen med att få ut den dödfödda tiken. Tack vare en blå grabb som hjälpte till att putta på innifrån kom hon till slut ut med grabben tätt efter. Senare kom ännu en tik, men hon klarade sig tyvärr inte.

För Taxis skull hade jag önskat ett annat förlopp, för egen del är resultatet helt enligt beställning. Jag önskade mig en liten kull med minst 1 tik, gärna blå. Så låt mig presentera från vänster;

Gunwald, Gezz och Gösta (foto Annika Olsson)

Gezz stannar kvar hos oss, men Gunwald och Gösta letar jag lämpliga hem åt.


Trion har god tillgång på mat…

..och sedan är det skönt för mor och barn med en tupplur tillsammans smiley

Tusen tack till Taxis uppfödare Annika som tog semester och åkte hela vägen från Vrena för att vara med vid valpningen. Hade vi inte varit två är risken stor att valpningen hade fått ett tragiskt slut, och väntan gick så mycket lättare när vi var två som satt och pysslade. Annika – du är guld värd!!!

Annika och Taxi myser i väntan på första valpen.